מהן שבע מצוות בני נח?

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

כבוד הרב, מה פירוש הדבר שבע מצוות נח שחל על הגויים? הם לא מצווים על עשרת הדיברות? תודה

תשובה

שלום רב,

גוי לא מצווה בכל עשרת הדברות, אלא רק בשבע מצוות בני נח, שהן: א. עבודה זרה. ב. ברכת השם (בלשון סגי נהור. והכוונה שלא לקלל את ה'). ג. שפיכות דמים. ד. גילוי עריות. ה. גזל. ו. דינים. ז. אבר מן החי (רמב"ם הלכות מלכים פרק ט הלכה א).

וכתב הרמב"ם (שם הלכה ה) שש עריות אסורות על בני נח, האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאמו, וזכור, ובהמה.

עוד כתב הרמב"ם (שם הלכה יד) וכיצד הן מצווין על הדינים, חייבין להושיב דיינין ושופטים בכל פלך ולפלך לדון בשש מצוות אלו, ולהזהיר את העם.

בברכה,

הלל מאירס