שאלה בנוגע ללחיצת יד של אדם שאינו שומר תורה ומצוות

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, החילונים הם לא נוטלים ידיים בבוקר אחרי שנת לילה הם אולי שוטפים ידיים תחת הברז, האם כל פעם שאני לוחץ יד לשלום לחילוני אני אחר כך צריך ליטול ידיים לעצמי שוב אחרי שאני נוגעת ביד של החילוני כל פעם, זה מאוד קשה להקפיד על זה גם שאני בחוץ או בעבודה מה צריך לעשות האם הטומאה יכולה לעבור במגע?

תשובה

שלום רב,

מי שנגע באדם שבוודאי לא נטל את ידיו בבוקר, צריך לחזור וליטול ידיים בלי ברכה (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות טז, והלכה ברורה סימן ד סעיף ל. וע"ע מה שהביא בזה הרב ישראל טאפלין שליט"א בספר הליכות ישראל עמודים ג-ד).

אולם מי שנוגע בידיים של אדם שאינו שומר תורה ומצוות, אינו צריך לחזור וליטול ידיים, היות שהוא כנראה שטף את ידיו בברז בבוקר, וזה מספיק כדי שלא להצריך את הנוגע בו ליטול את ידיו בשנית (וכן העלה בשו"ת מבשרת ציון חלק א' חלק אורח חיים סימן א).

בברכה,

הלל מאירס