תורה ומדע

מה שכתב בספר הצופן

  • כ"ט אלול התשע"ד

שאלה

התחלנו לקרוא את ספר הצופן בו זמיר כהן מדבר על איך קיבלנו את השפה. אם השפה כמו שאתה טוען באה מהנפש, כיצד אדם שנפגע במוחו באיזור השפה אינו מצליח לדבר? אם אלוהים יחד אותנו מבעח ונתן לנו את השפה,איך זה שישנם שבטים באפריקה שעדיין מתקשרים ללא שפה כמו בע"ח? כמו כן ידוע שבע"ח כן מתקשרים ביניהם. נודה לך על תשובתך שנה טובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, כתיבה וחתימה טובה,

אדם שנפגע במוחו ונהיה אילם - הוא כמו נהג בריא בתוך מכונית שהתקלקלה. הנהג עדיין בפנים, אך המכונית מוגבלת. כך אם המח נפגם, הנשמה לא יכולה לתקשר דרך הגוף.

אין באפריקה שבטים שאין להם שפה. לכל בני האדם בעולם יש שפה, כי הדבר טבוע בהם. גם לשבטים באפריקה.

בעלי החיים מביעים צרכים על פי אינסטינקטים שטבועים בהם (כגון זאב שמיילל כדי להזהיר מסכנה), אך אין בהם שפה שמייצגת דיבור, מחשבה, או תכנון. הדבר טבוע בהם מלידתם, בעוד בני האדם לומדים לדבר ומביעים את הרגשות והמחשבות שלהם באמצעות כח הדיבור.

בברכה,
דניאל בלס