תורה ומדע

למה אלוקים יצר שיני בינה?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש התייחסות בחז"ל לשיני בינה? למה אלוקים יצר שיני בינה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

איני מכיר התייחסות מיוחדת לשיני בינה. אך כדאי להבין, שבעבר היה צורך בשיני בינה, כי תנאי המחייה היו קשים יותר, והאוכל היה לרוב קשה וגס יותר.
עד היום במדינות רבות שאינן מפותחות אין צורך לעקור שיני בינה, מכיוון שהלסת מספיק גדולה וחזקה למזונות הקשים שם.

הסיבה שכיום שיני הבינה מציקות לרבים, הוא בגלל שבאזורים עם אקלים נוח ואוכל רך יותר - גם הלסת התקטנה, וכך נולד המצב ששיני הבינה הפכו למיותרות ואף למציקות.

לשם כך ה' נתן לבני האדם חכמה להיות רופאי שיניים ולעקור שיניים במדינות שהדבר מציק.

מכל מקום אמרו חז"ל, שאפילו ייסורים קטנים - נקבעים לאדם משמים. שמעתי סיפור על החפץ חיים, שבגיל מבוגר מאוד הוא הראה למישהו ששיניו שלמות ומתוקנות, והוא טען שזה בגלל ההקפדה על איסור לשון הרע.

שלך בברכת שנה טובה,
דניאל בלס