חברה והשקפה

מי ימחה את קליפת עמלק וכיצד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מי ימחה את קליפת עמלק וכיצד?

תשובה

לכבוד השואל,

אמרו חז"ל שאין עמלק נופל אלא ביד בני בניה של רחל.

ידוע לנו שבסוף הימים קליפת עמלק ימחה מן הארץ - [שהרי כתוב בנביא: "והיה ביום ההוא יהיה השם אחד ושמו אחד" - והרי אין שמו של הקב"ה שלם עד שימחה זרעו של עמלק] - אבל האיך זה יהיה בדיוק לא נמסר לנו.

וזה לשון הרמב"ם בהתיחסו למה שיקרה באחרית הימים(בהלכות מלכים פרק יב הלכה ב): "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו: שדברים סתומים הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו".

בברכה,

רב נחום