זוגיות

האם יש אדם שאין לו בחירה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. ברשותך, יש לי שאלה: קראתי באתר שלכם על מזל שעה שמי שנולד במזל נוגה יהיה עשיר ונואף (בוגד), אז מה זה אומר שאין לו בחירה, שהיא תבגוד בבעלה? אין דרך/גדר/משהו שאפשר לעשות או ללכת בה ולמנוע כמה שיותר את עניין הבגידה. כמובן מדובר על מישהי שאני סומך עליה ולא על מישהי צבועה תודה מקרב לב

תשובה

שלום וברכה

מכיון שכל אדם נולד להתמודדות מסויימת, וכל אחד נולד עם נקודת בחירה מיוחדת לו. יש אנשים שנקודת הבחירה הכי גבוהה תהיה אצלם ביצר הממון, לעומת זאת ישנם אנשים שעיקר ההתמודדות שלהם תהיה בזירת העריות, ושם ינסה יצר הרע להכשילם, והם יצטרכו להתגבר ולקנות את מעלתם על ידי עמידה בניסיון.

כשנאמר בתלמוד על אדם שנולד במזל המביא ליצר הזנות, ז"א שהאדם יצטרך לעמוד במבחנים בעניין זה במיוחד. ושם יקנה הודו והדרו. אין זה אומר חס ושלום שהאדם מוכרח לחטוא.

בחירה חופשית היא מיסודות היהדות.

בהצלחה - מנשה ישראל