זוגיות

תענית בחתונה ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראשית כל תודה רבה על כל פועלכם באתר זה, ובפרט על תשובותיכם! יש לי מספר שאלות... 1- שמעתי פעם שחתן וכלה ביום חתונתם נפתח להם דף חדש בחיים, כלומר הם מתנקים מכל עוונותיהם. האם זה נכון? והאם יש עוונות שאינם מתכפרים ביום זה? 2-האם בחתונה של חילונים מותר לי לעמוד ברחבת הריקודים ורק למחוא כפיים מבלי לרקוד? אני רוצה לציין שאני עושה תשובה על חוסר צניעות מצד אחד, ומצד שני אני לא רוצה לצער חברה קרובה ולא לרקוד בחתונתה... 3. הבנתי שימי השובבים יש בהם סגולה מיוחדת לכפרת עוונות ותשובה. אני מעוניינת לקבוע יום שבת בע"ה לתענית דיבור. האם התענית צריכה להיות משקיעה לשקיעה (ולהתחיל בערב שבת) או מזריחה לשקיעה? אשמח אם תוכל להסביר כיצד עלי לנהוג- האם מותר להתפלל כרגיל, ואם יש דבר מה שעלי לומר לפני / במהלך / אחרי התענית כדי שתהיה אפקטיבית לכפרת עוונות ועשיית תשובה? האם בכך גם נעשית תשובה על עוונות שלא ידעתי עליהם? סליחה על ריבוי האלות, תודה רבה וכל טוב!

תשובה

שלום וברכה

1. בתשובה מתכפר הכול.

2. בעת צורך גדולה ניתן להקל במינימום ההכרחי, ללא ריקוד כמובן.

3. התענית תהיה כפי יכלתך אם את יכולה להימנע מדיבור כל השבת מה טוב אם אינך יכולה תקבלי על עצמך כמה שאת יכולה. כוחה של התענית גדולה לכפר על הכול ותאמרי לפני כניסת השבת שאת תשתדלי בלי נדר להימנע מדיבור כדי לטהר את נשמת ולכפר על כל המשגים שעשית.

מותר להתפלל ולברך כרגיל ולדבר בדברי תורה.