שאל את הרב - כללי

האם אפשר לתת שני שמות לבן כאשר האב לא יקרא לו כך?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בעזרת ה´ אני עוד חודשיים אמורה ללדת את בן(יש לי כבר בת בכורה) כנראה שנקרא לו ישי אני מאוד רוצה שהשם השני יהיה מנחם על שם אבי שחי (אצלנו נהוג לקרוא גם על אדם שחי) אני יודעת שאני ישתמש בשני השמות אבל בעלי אומר שבגלל שהוא לא רגיל לשני שמות הוא לא יקרא, אבא שלי עשה למעני כל החיים מעל ומעבר ומאז שהתחתנו הוא עשה גם בשביל בעלי יותר מכל חם אחר שאני מכירה ממש מעל ומעבר אני מאוד קשורה אליו ורוצה לתת לו את הכבוד הזה, זה יעשה לי פצע בלב אם בעלי בסוף יתעקש ולא יסכים, מה עושים? האם זה בסדר לקרוא שני שמות שלא כולם ישתמשו בהם?אני ממש מרגישה מתוך הנשמה שהשם שלו צריך להיות ישי מנחם אני מרגישה שזה השם ששלח לי הקב"ה

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה לתת את שתי השמות אף אם האבא לא יתרגל לקרוא בשתי השמות.