שאל את הרב - כללי

פרשנות לפסוק מן התורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אשמח לדעת את פירוש הפסוק: "וַתִּבְנִי לָךְ גָּב וַתַּעֲשִׂי לָךְ רָמָה בְּכָל רְחוֹב" מספר יחזקל.. חיפשתי פירושים לכך ברשת ולא מצאתי כלום, חוץ מכל הפרק הכתוב ביחזקל. האם תבני לך גב, הוא בהכרח פונה רק לנשים? או תבני מתייחס לכל העם? אשמח אם ממש תסבירו לי את הפרוש של גב, ספציפית לפסוק הזה, כי גב יכול להיות החלק האחורי של כל אדם, אבל יכול להיות גם אדם ששומר עלייך או משענת כלשהיא, אם כוונה הייתה למשענת, אלוהים משענת? אדם-בעל לאשה הוא משענת? ואם בהכרח שיש לי גב או בניתי אותו, למה שיהיה לי רמה? לעניות דעתי, לרמה יש גם כמה פירושים: לפי ויקיפדיה: רמה היא צורת נוף גאוגרפית המורכבת ממישור רחב הנישא מעל הגובה הממוצע של האזור. רמה-גבוה? רמה-שלב כלשהו? אשמח מאוד אם תסבירו לי את הפסוק ומה בעצם ההוראה או הבקשה של המבקש.

תשובה

שלום וברכה

אלו פסוקי תוכחה על חטאי עם ישראל לפני חורבן הבית וזה הפירוש

מצודות דוד על יחזקאל פרק טז פסוק כד
(כד) ותבני - כי הנה בנית לך מקום גבוה להיות נראה לכל הזונים לבוא שמה. רמה - בנין רם עשית בכל רחוב להיות מקום מוכן לזנות בכל מקום: