שאל את הרב - כללי

שאלה על קין

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בספר בראשית, פרק ד´ פס´ יד´ "..ומפניך אסתר והייתי נע ונד בארץ והיה כל מצאי יהרגני" אומר קין לה´ לאחר שה´ מסלק אותו. מי הם האנשים שקין פחד מהם? אם ה´ ברא רק את אדם וחווה? בתודה מראש, א.ק.

תשובה

שלום וברכה

הוא פחד מהחיות, כמבואר ברש"י וזה לשונו
 כל מוצאי יהרגני הבהמות והחיות אבל בני אדם עדיין לא היו שיירא מהם רק אביו ואמו ומהם לא היה ירא שיהרגוהו אלא אמר עד עכשיו היה פחדתי על כל החיות כמ"ש ומוראכם וגו' ועכשיו בשביל עון זה לא ייראו ממני החיות ויהרגוני מיד וישם ה' לקין אות החזיר מוראו על הכל.