חברה והשקפה

חוש היופי

  • ז' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
ראיתי באחת ההרצאות של הרב זמיר כהן על אבולוציה, שדרווין בעצמו כתב שיש דברים שיכולים לסתור את כל התאוריה שלו, כמו חוש האסתטיקה והיופי שיש בבני אדם ואין בבעלי חיים,
אך מה עם העורב שלוקח דברים נוצצים או טווסים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בעלי החיים פועלים לפי אינסטינקטים (תכונות מולדות), ואינם חושבים מחשבות כבני אדם, או בוחרים בעצמם את התנהגותם כבני האדם.

כך לדוגמה, חתולים מכסים את צרכיהם באדמה, הם לא למדו זאת. כלבים בשונה מחתולים הנם נאמנים מטבעם לבעליהם. ציפורים נודדות מסוגלות לעוף עד לארץ פינלנד הרחוקה - אפילו המפה נמצאת טבועה במוחן.

העורב שאוסף פריטים נוצצים, אינו עושה זאת מתוך חוש אסתטי או בחירה ביופי, אלא כאינסטינקט אוטומטי. זו הסיבה שכל העורבים נוהגים באופן דומה.

בברכה,

דניאל בלס