חברה והשקפה

תיקון לזרע לבטלה

  • ו' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
בעוונתי נכשלתי בעוון זרע לבטלה עשיתי על כך תשובה ולצערי לאחר מספר שנים נכשלתי שוב.
במשנה יומא ח, ט נאמר "האומר אחטא ואשוב - אין מספיקין בידו לעשות תשובה".
רציתי לדעת איך אוכל לשוב ולתקן את העוון.
הבנתי שאפשר לצום בימי שני וחמישי במשך 84 ימים. אשמח אם תוכלו לפרט כיצד מבצעים את הצום הזה.
תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

גדול כוחו של היצר עד למאוד. הוא יודע לצטט את דברי חז"ל בבקיאות יתירה אף שלא במקום העיקר להשחיר אדם ולייאשו.

האומר אחטא ואשוב הכוונה היא שהאדם חוטא במזיד תוך הסתמכות על כך שהוא ישוב אחר כך בתשובה על החטא. אולם אין זה קשור לכך שאדם חוטא שוב לאחר התשובה. על כך אנו אומרים כל יום בתפילה "חנון המרבה לסלוח" ה' מרבה לסלוח. מוחל וסולח שוב ושוב ומקבל כל פעם שוב ושוב באהבה גדולה את כל מי ששב בתשובה שלימה, אף אם האדם ישוב ויכשל עוד ועוד.

 אשריך ואשרי חלקך שזכית להינצל מחטא זה למשך שנים רבות ובוודאי כעת תזכה להתגבר על היצר שוב ולשמור על עצמך עוד שנים רבות וטובות עד ביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן.

בברכה ובהערכה,