אמונה

מה זה מכניקת הקוונטים?

  • ג' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום
הבנתי מכניקת הקוונטים מוכיחה על קיום הבורא. הייתי מעוניינת לקבל הסבר מפורט וקל להבנה על התאוריה הזו וכן כיצד היא מוכיחה על קיום הבורא
תודה

תשובה

שלום וברכה,

מכניקת הקוונטים מנסה להבין את התנהגותם של חלקיקים, היוצרים את האטומים.

התנהגותם של אטומים מוכיחה התערבות אלוקים המאפשרת כל הקיים, כי אם יחדלו מתנועתם המתוכננת אפילו לרקע קט - היקום יחזור לתוהו ובוהו.

המדע מראה שאפילו ברגע זה קיימת חוקיות בחלקיקים - אטומים ומולקולות, אך אין כל סיבה רציונלית שתחייב את פעילותם התמידית של חוקי הטבע, מכאן מוכח שישנה שליטה אלוקית על היקום אפילו ברגע זה, השולט בחוקים ומחייה אותם בבחינת "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית". בלעדי השגחתו התמידית, לא היה דבר שיחייב את המשך הקיום והחוקיות שיש בעולם, והיקום פשוט היה חוזר לתוהו ובוהו, כפי שלהבדיל, תוכנה במחשב לא תמשיך לפעול ללא שיש אספקת חשמל קבועה.

בנוסף, ניסויים שנעשו בחלקיקים הראו שהם מתנהגים בצורות סותרות, כגל וכחלקיק בו-זמנית, כאשר הדבר תלוי בצופה. מה שמעיד על בורא שקדם ליקום, וקבע את התנהגות החלקיקים. הרב זמיר כהן שליט"א התייחס לסוגיה נוספת ממכניקת הקוונטים בספרו המהפך, והשווה בין האפשרות לממדים במכניקת הקוונטים לבין עולמות רוחניים בקבלה:

https://www.hidabroot.org/article/2591

בברכה,

דניאל בלס