אמונה

רגישות ששומעים דברים קשים

  • ג' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום לרב
תודה על התשובה בעניין האם טרגדיות מושגחות בהשגחה פרטית. הבנתי את העניין שאין מקרה בעולם והכל זה חשבון מדוקדק של הבורא יתברך.
השאלה שלי היא שיש לי רגישות קצת גבוהה שאני שומע דבר קשה שקרה ואני (למרות שמבין שיש השגחה ויש סיבה) אז יש לי רחמים על אותה משפחה או אותו אדם שנשאר .ואני אף מקווה מאוד שהוא משתקם מהאסון?
מה אפשר לעשות כדי לחזק את עצמי ששומעים על אסונות?
האם הדבר מצביע שאני לא מספיק חזק באמונה ובטחון וגם לא מספיק חזק במעשי חסד?
כלומר המחשבה על דאגה לזולת אולי אפשר להתפלל שהאדם ישתקם או לקרוא תהילים.או עצם הדבר שגם אני מרגיש צער קטן אז זה אומר שגם אני לא מתוקן ואני צריך לעשות יותר!!
לפעמים אני דואג שאותו אדם מתדרדר נפשית אבל מצד שני יש לי גם קצת את האמונה שהשם יעזור לאותו אדם
מה הרב חושב על כך
תודה
ובשורות טובות!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

טבעי לרחם, שהרי הקב"ה נתן בלבנו רחמים, והוא יתברך מקור כל הרחמים.

רק צריך להתחזק באמונה, שהקב"ה יודע כל מה שאנו יודעים, ובוודאי מרחם יותר מאתנו, ורואה חשבונות מגלגולים קודמים ועולמות עליונים שאיננו רואים, וזאת בבחינת ניתוח המרפא את הנשמה ומתקן אותה לעולם שכולו טוב.

טוב להתפלל לעילוי נשמות הנספים באסונות, להתפלל לחולים ולסייע לארגוני צדקה וחסד שעוזרים לנזקקים.

אסונות מזכירים לנו לכוון בתפילות ולהתחזק כדי לקרב את גאולתנו, לבקש נחמה וגאולה לעם ישראל.

עלינו לעשות את ההשתדלות שלנו להתפלל ולעזור במה שאפשר, ולבטוח בקב"ה שעושה הכול לטובה.

כדי להתחזק, אמליץ לך לצפות מדי ביום בהרצאות המחזקות שבאתר/ערוץ הידברות, אפילו שעה ביום תוסיף הרבה אור והבנה בחייך.

בברכה,

דניאל בלס