נשים

האם יש דבר כזה "בריתה" לבת?

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש דבר כזה ״בריתה״ לבת. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

אין דבר כזה "בריתה" לבת. אלא מנהג הספרדים לעשות לבת סעודה המכונה "זבד הבת", והיינו סעודת הודיה על הולדת הבת (וראה בשו"ת מבשרת ציון חלק ג' סימן לז, שהוא מנהג קדום זה מאות בשנים. ואין עושים משתה ושמחה כמו לידת הבן, אבל מסיבה ושמחה יש לעשות. ומנהג הספרדים שהזקן שבמשפחה אוחזה בזרועותיו ואומר פסוק "יונתי בחגוי הסלע", וקוראים לה בשמה. ובשו"ת רב פעלים כתב שיעשו כן בליל השישי ללידת הבת).

ואצל האשכנזים נוהגים לערוך קידוש בשבת בבוקר (יעויין מה שהביא בזה בספר נטעי גבריאל נדה חלק ג' עמודים תקצט-תר).

וראי עוד http://www.hidabroot.org/question/71450

בברכה,

הלל מאירס