נשים

מה המקור שלא לגלות הריון עד שלושה חודשים?

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב, ברצוני לדעת מה המקור ההלכתי לאיסור גילוי ההריון עד שלושה חודשים? תודה

תשובה

שלום רב,

אין שום איסור לספר על ההריון בכל שלב שהוא.

אמנם יש הנוהגים שלא לספר כלל, כנראה על פי דברי חז"ל במסכת בבא מציעא (דף מב עמוד א) והשלחן ערוך אורח חיים (סימן רל סעיף ב) שאין הברכה מצויה אלא בדבר הסמוי מן העין.

ויש שמקפידים שלא לספר על ההריון רק בתחילתו, מכיוון שאז זקוקים יותר לסיעתא דשמיא שהכל יעבור ללא תקלה.

ואצל חסידי חב"ד ההוראה היא לא לספר עד שתיכנס לחודש החמישי. וכל הקפידא היא על פרסום אבל אפשר לספר לקרובים וידידים (שערי הלכה ומנהג חלק אבן העזר עמודים לז-לח).

אולם כאמור מצד הדין מותר לספר על ההריון לכל מי שרוצים בכל שלב שהוא (וכן ראה בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר סגולות רבותינו עמודים 263-264).

בברכה,

הלל מאירס