קידוש להולדת הבת

  • י"ד אב התשע"ד

שאלה

האם זה נכון שבת שהוריה לא עשו לה קידוש בבית הכנסת כולל נתינת השם יכול לגרום בעיות כמו עיכוב הזיווג. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן יש שהביאו בשם הרב יעקב ישראל קניבסקי (הסטייפלר) זצ"ל, שעל ידי הקידוש שעושים להולדת הבת באים אנשים ומברכים את אבי הבת שיזכה לראות ממנה נחת וכו' וברכות אלו עומדות לה. וכבר אמרו חז"ל (ברכות דף ז עמוד א) אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך. וכל שכן הציבור שמשתתפים בשמחה ומברכים מתוך שמחת לבב. ואם לא עושים קידוש חסרים לה ברכות אלו ועלול לגרום לה לעיכובים שונים בחיים (יעויין שו"ת תשובות והנהגות חלק ב' סימן קלב ד"ה ולענין סעודה, ושו"ת ודרשת וחקרת חלק ג' חלק אבן העזר סימן כב אות ג).

אמנם בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד לג) הובא בשם הרב חיים קניבסקי שליט"א שפקפק בשמועה זו בשם אביו זצ"ל.

ועל כל פנים, לעולם לא מאוחר לעשות קידוש, ומי שלא עשו לה בקטנותה, יכולה לעשות קידוש בכל עת שתרצה.

בברכה,

הלל מאירס