נשים

האם שמאלית צריכה לקשור קודם נעל ימין או שמאל?

  • ט"ו אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
מאז ומתמיד ידעתי איך צריך לשים נעליים, שמתחילים עם ימין ועוברים לשמאל קושרים את שמאל וקושרים את ימין.
לאחרונה שמעתי שההלכה לפי הסדר הזה נכונה לימניים ואני בכלל שמאלית. האם אני צריכה להפוך את הסדר שאליו הורגלתי ולהתחיל עם שמאל ולעבור לימין?

תודה!!

תשובה

שלום רב,

נראה שנכון יותר שתקשרי את נעל ימין תחילה. אך את לא חייבת לנהוג כך.

מקורות: לעניין קשירת נעליים שכל אדם צריך להקפיד לקשור נעל שמאל תחילה וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן ב סעיף ד), מכל מקום איטרת יד צריכה לקשור נעל ימין תחילה וכמו שכתב המשנה ברורה (סק"ו). ואף שיש חולקים, מכל מקום לגבי אישה שבלאו הכי יש אומרים שיש לה תמיד לקשור נעל ימין תחילה מכיוון שאינה מניחה תפילין, נראה שאם היא איטרת יד נכון יותר שתקשור נעל ימין תחילה.

בברכה,

הלל מאירס