תפילה וברכות

האם מותר להניק בזמן אמירת ברכות השחר?

  • ו' כסלו התשע"ט

שאלה

האם מותר להניק ותוך כדי לומר את ברכות השחר או מזמורי תהילים? כמובן כשמכוסה.. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין לאשה לומר ברכות השחר ושאר התפילה תוך כדי הנקה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן צו סעיף א שאין לאחוז תפילין וכו' בידו כשהוא מתפלל, מפני שלבו עליהם שלא יפלו ויטרד ותתבטל כוונתו. וכתב המשנה ברורה סק"א בשם הפמ"ג, שהוא הדין בשעת קריאת שמע ופסוקי דזמרא), אולם היא יכולה לומר תהילים תוך כדי הנקה אם לא נגעה במקומות המכוסים.

בברכה,

הלל מאירס