תפילה וברכות

כיצד לקרוא מתהילים כאשר המילה אלוקים נמצאת פעמיים רצוף

  • ו' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה התחזקתי קצת והתחלתי לקרוא תהילים.
כיצד עליי לנהוג במצבים כמו בפרק עג פסוק כח
או פרק עב פסוק יח שם מופיע 2 שמות של אלוקים סמוכים זה לזה.
האם לקרוא את זה פעמיים רצוף? שמעתי שזה נחשב לנשיאת השם לשווא.
אשמח אם תעשה לי סדר בדברים ובהלכות שקשורות לזה
תודה

תשובה

שלום וברכה

פרק עב'

(יח) בָּרוּךְ ה' אֱלֹהִים אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל עֹשֵׂה נִפְלָאוֹת לְבַדּוֹ:

פרק עג'
(כח) וַאֲנִי קִרְבַת אֱלֹהִים לִי טוֹב שַׁתִּי בַּאדֹנָי אלוקים מַחְסִי לְסַפֵּר כָּל מַלְאֲכוֹתֶיךָ:

שימי לב שבדרך כלל אחד מהשמות מנוקד באותו ניקוד כמו אלוקים ואז הקריאה היא אלוקים למרות שכתוב השם של הויה.

בהצלחה,