אמונה

האם זה טוב להחזיר בתשובה ?

  • ט"ו תשרי התשע"ט

שאלה

אדם כופר שמגיע לבית דין של מעלה יוכל לטעון שהוא כפר מתוך אמונה פנימית שאין בורא עולם, ואז אולי יתיחסו אליו כאל תינוק שנשבה. אבל אם יחזירו אותו בתשובה עוד בחייו, הרי לקיים את כל תרי"ג המצוות כמעט בלתי אפשרי לקיים. אז מה הוא יענה לבית דין של מעלה בבוא יומו ? מכאן מצבו הרבה יותר גרוע ממצבו של הכופר מתוך אמונה פנימית. אז אולי זה לא טוב להחזיר בתשובה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל חוזר בתשובה, גם אם אינו צדיק, ודאי זוכה לקיים מצוות רבות, ולהימנע מאיסורי לאו וכרת ומיתה. כשם שלא ניתן להשוות גזלן לאזרח שלא האט לפני תמרור עצור, כך אי אפשר להשוות בין מי שנכשל במצוות שחיובן ארבע מיתות בין דין לבין מי שנכשל במצוות לאו ודרבנן.

הרמב"ם בהלכות תשובה מבאר שיום הכיפורים מכפר על עבירות קלות אם עושה תשובה, ועל עבירות חמורות אם עושה תשובה ומקבל ייסורים. המטרה של העולם הזה היא לתקן את הנשמות ולהובילן לשלמותן הרוחנית בדרך הטובה ביותר.

מלבד זאת חשוב להבין שכל מצווה שיהודי מקיים - היא יהלום שהוא לוקח איתו לנצח נצחים לעולם הבא.

מי שזוכה להשתדל לקיים את המצוות - יש לו חלק לעולם הבא, וזוכה לקבל חלק בגן עדן.

מי שלא מכיר את חובתו בעולמו ולא מקיים מצוות - יגיע כעני מרוד לעולם הבא, וגם אם יזכה בחלק נמוך מאוד בגן עדן - יהיה בו כעני.

כל מצווה היא זכות גדולה מאוד: "שבשעת פטירתו של אדם אין מלוין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד" (אבות ו, ט).

אם זיכית יהודי אפילו בהרהור תשובה אחד - נתת בידו שכר אדיר לעולם הבא.

ודאי שעדיף לדעת את האמת.

הקב"ה לא מצפה מאיתנו לנצח, אלא להלחם. כפי שאמר שלמה המלך: "שבע ייפול צדיק וקם" - הצדיק נקרא צדיק לא משום שהוא נופל אלא מכיוון שהוא חוזר לקום.

נא ראה במאמרי:

https://www.hidabroot.org/article/231233

חשוב במיוחד שתסכם לעצמך מן המאמר את המשל הנפלא של החפץ חיים, שיהיה עבורך כדרך חיים בעבודת השם.

בברכה,

דניאל בלס