שבת

תפילה אשה.

  • ט' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב:
אם אפשר יש לנו 3 שאלות:

א) אשתי לא מספיקה להתפלל כל התפילה בבוקר, רציתי לדעת מה אפשר לדלג חוץ מהמיזמורים?
גם יש לנו 2 בנות (גיל 1 - 3) שאם היא מתפללת הרבה זמן ובמיוחד אם היא בעמידה הם בוכות הרבה ומפריעים לה הרבה, ולכן היא מתפללת גם השמונה עשרה בישיבה עם הבנות עליה, האם זה בסדר? או מה ניתן לעשות??

ב) תינוקת בת 3 בחצי צריך להקפיד ליטול ידים ולברך אשר יצר כל פעם??

ג) אנחנו מחו"ל ואין עירוב לטלטל בשבת, ורוצים בשבת לצאת עם הקטנה בת 1 וחצי , וצריכים לתת לה מוצץ ועוגיה... האם אפשר לתת לה (והיא מטלטלת)? ביד? או בכיס? או לתלות המוצץ בבגד?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. העיקר זה ברכות השחר ותפילת העמידה אם היא לא יכוהל להתפלל בעמידה כרגיל תמתין עד הערב כאשר הם ישנים ואז תתפלל.

ב. לנסות ככל האפשר בכיף להזכיר על נטילת ידיים על אשר יצר אין צורך להקפיד כל כך.

ג. התינוק מותר לטלטל לצורך עצמו.