הלכות תולעים וכו'

  • י"א תמוז התשע"ח

שאלה

שלום לרב. רציתי לשאול

א.האם צריך לבדוק חמוציות מתולעים

ב. האם לכתחילה יהיה לי מותר להכין פרי שייק בבלנדר עם תותים ללא בדיקה מתועלים (כמובן שאחרי שאני חותך את החלק העליון של התות)?

ג. האם בשבת מותר לי לפרוס מגבת רטובה מניגוב הגוף או הידיים על הכיסא?

ד. ומה קורה אם אחד הילדים בבית הרטיב את המיטה בלילה האם יהיה מותר לתלות את הסמיכה המצעים והבגדים הרטובים על החבל או על כיסא בבית?

ה. האם מותר לילד קטן ללכת עם כובע מצחיה מחוץ לבית בשבת?

ו.האם מותר לתת "קשקשן" בידיים לתינוק בשבת? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א. לא.

ב. לאחר שטיפה סבירה מותר.

ג. על גב כסא אחד יש להקל.

ד. על כסא אפשר להקל על החבל א יתלו אלא אם ניכר הליכלוך על הסדין.

ה. אין לתת לילד כובע מצחיה שהמצחיה אורכה יותר מ8 ס"מ.

ו. מותר.