חברה והשקפה

מה יהיה לאחר 1000 שנות הנצח הריאשונות ?

  • כ' טבת התשע"ח

שאלה

כבוד הרב
באחד מספרי התורה מסופר שיום יבוא והחיים יהיו נצחיים אבל לאחר 1000 שנות נצח תהיה איזה בעיה עם שטן שינסה להפריע את השלום ? פה היתי רוצה לדעת יותר אם אפשר על הנקודה הזו שאיינה ברורה דייה .
בתודה מראש
א. פרץ

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בגאולה השלמה נזכה לשלום עולמי, כפי שאמרו הנביאים כי גוי לא ישא אל גוי חרב, ולא תהיה עוד מלחמה. הרוע ימוגר מן העולם, עם ישראל יזכה להיות אור לגויים, וכל הלבבות יפתחו לעבוד את הקב"ה באהבה ולעסוק בתורה בטהרתה.

אז לא יהיה עוד צורך בשטן (היצר הרע), על כן אמרו חז"ל שהשטן יישחט לעיני כל (מסכת סוכה דף נב, עמוד א), כי יסיים את תפקידו.

בברכה,

דניאל בלס