חברה והשקפה

שיגעון התלמוד של הקוריאנים, חיובי או לא?

  • כ' טבת התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב
לאחרונה התוודעתי לכך שהקוריאנים לומדים את התלמוד כדי "להיות חכמים כמו היהודים" רציתי לשאול האם זהו דבר חיובי או לא? האם זהו קידוש ה' או שהרי זה אינו מקומם ללמוד את הגמרא שלנו וכבר ידוע שההתייחסות לתרגום התורה שהכריח תלמי את 70 החכמים לכתוב הוא שלילי אז כיצד יש להתייחס לכך שהקוריאנים לומדים גמרא?
בתודה מראש
פנינה

תשובה

שלום וברכה,

אין זה מעשה חיובי. התלמוד עוסק בתורה שבעל פה, ולא נועד לגויים. התוכן היחיד בתורתנו שהגויים צריכים ללמוד בו, הוא החלקים שנוגעים לשבע מצוות בני נח - בהם הם מצווים.

עם זאת, לפי מה ששמעתי, הם אינם מבינים את תוכנו של התלמוד. מאחר שיודעים שהיהודים חכמים, הם קוראים את התלמוד באוזני ילדיהם כסגולה להחכימם.

בברכה,

דניאל בלס