אמונה

אבולוציהJH

  • כ"ד אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב , אני אדם דתי ומאמין באמונה שלמה , השאלה שלי היא כזו , ידוע שאנו לא מסכימים עם תאוריית האבולוציה וכי אינה נכונה ונוגדת את דברי ה' , אז מדוע אין בידנו הוכחה שסותרת לחלוטין את תאוריה זו וכי אם היה הוכחה רצינית ואמיתית ודאי שאותו רב או אדם היה זוכה בפרס נובל ובמליון דולר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בספר המהפך 2 של הרב זמיר כהן (תיאוריות בקריסה) הובאו דוגמאות רבות מספור לסתירות בתיאוריית האבולוציה.

אבולוציונים מכירים את הסתירות והחורים הרבים שיש בתיאוריית האבולוציה, אך בכח אמונתם סבורים שיום אחד יימצאו להם תשובות בעתיד הרחוק.

אך לעצם השאלה, חשוב שתבין כי תיאוריה במובן זה אינה יותר מאמונה עיוורת, סברה והשערה שלא ניתן באמת להוכיח או להפריך. לדוגמה אם אמציא עכשיו תיאוריה שיש לך אחות באמריקה, לא תוכל להפריך את דבריי. אך ללא ספק תבקש ממני שאוכיח לך זאת!

זהו כלל בדיני המשפט: המוציא מחברו - עליו הראיה.

ממציאי תיאוריית האבולוציה מדברים על מיליוני שנים, ועל דברים שלא ניתן לראות ולא לשחזר בשום דרך, מלבד בדמיון. ועל כן לא ניתן להוכיח ולא להפריך את דבריהם, כי הם אינם נמצאים במרחב שאפשר לבדקו בו.

 אמרו חז"ל שהרוצה לשקר ירחיק עדותו, ואיזו עדות יכולה להיות רחוקה יותר ממיליוני שנים?

ראה במאמרי "האם האבולוציה מבוססת":

https://www.hidabroot.org/article/125994

האם כל האבולוציה היא שקר, או שיש בה חלקים נכונים?

https://www.hidabroot.org/article/211064

בברכה,

דניאל בלס