תורה ומדע

התורה והמדע

  • כ"ד תשרי התשע"ז

שאלה

ליכבוד הידברות שלום רב, ראיתי שכתוב שלפני שהשם ברא את המאורות אז הוא מראש סיכם עם השמש שהיא תעמוד בזמן יהושע בן נון. אז איך זה יכול להיות שהשמש הסכימה לדבר כזה, הלא ממילא היא תמיד עומדת. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השמש וכדור הארץ נמצאים בתוך מערכת אחת, וכל שינוי במערכת הוא שינוי בסדרי הטבע.

המדרש שראית אינו כפשוטו, שהרי השמש אינה בן אדם מדבר, ולא צריך לדבר עימה. אלא המדרש משתמש בצורה של האנשה כדי להעיד כי הנס האדיר והנפלא נקבע על ידי ה' עוד בששת ימי בראשית. כלומר ה' קורא כל הדורות מראש, והכין את הטבע לקראת הנס של יהושע.

המדרש שראית מבטא את עצם השינוי הנסי בטבע, בין מצד תנועת השמש או תנועת כדור הארץ נוצר שינוי שכזה - שבו השמש נמצאה עומדת במרכז השמיים של כדור הארץ. ועל כך המדרש מדבר.

לגבי האופן שבו נעשה נס יהושע בן נון מבחינה מדעית, נא לראות כאן הסבר מלא על פי המפרשים השונים:

https://www.hidabroot.org/article/188186

בברכה,

דניאל בלס