חברה והשקפה

סדום ועמורה

  • כ"ח תשרי התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב דניאל בלס שליט"א . ביקרנו בהר סדום וזכינו לראות את החולות והמקום עצמו הפוך ממש מאז המהפכה שהתחוללה שם. ממש כאילו שיד אדם לא נגעה במקום מאז! מרהיב ומדהים. רציתי לשאול אם באמת יד אדם לא נגעה שם, במידה ויחפרו במקום לעומק האם יוכלו למצוא את הגופות של האנשים שהיו גרים שם או חלק מהאוצרות שלהם כי לפי מה שהבנתי היו להם זהב ויהלומים ממש מתחת לאדמה. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

גופות אינם נשמרים אלפי שנים. עצמות מתפוררות באופן טבעי, בפרט באקלים מדברי. אפילו מצבות נשחקות ונשברות מאליהן. שלדים וכתבים מתגלים רק בתנאים מיוחדים מאוד, והם נמצאים רק לעתים נדירות.

עם זאת נמצאו עדויות ארכיאולוגיות להתיישבות בסדום ועמורה, וגם להחרבתה:

http://www.hidabroot.org/article/3373

בגוגל תוכל למצוא כתבה נוספת ששמה "האם סוף-סוף התגלתה העיר סדום בבקעת הירדן?"

"ממצאים שנחשפו לאחרונה בדרום ירדן, על ידי ארכיאולוגים אמריקאים שחופרים בתל אל-חמאם, עשויים להעיד על כך שהעיר הידועה לשמצה ככל הנראה לא נחרבה לחלוטין. "מצאנו מבנים עתיקים וחפצים החושפים עיר-מדינה ענקית מתקופת הברונזה", אומר ראש צוות החפירה."

בברכה,

דניאל בלס