איך מעשרים פירות וירקות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי שאלה: לדוד שלי יש חנות ירקות .הוא מידי פעם שולח לנו ארגז פירות וירקות . הוא קונה מתנובה את הסחורה 1האים ההכשר של תנובה מתאים למי שאוכל את ההכשר הבד´ץ העדה החרדית? 2איך מעשרים פירות וירקות?(הכי מהודר אם אפשר!) אם אפשר להשיב לי מהר.זה דחוף לי מאוד תודה רבה הודיה !!!

תשובה

שלום וברכה

נוסח וסדר הפרשת תרומות ומעשרות, כאשר נדפס עפ"י הוראת החזון איש - ומקובל להחרדים שבא"י – ואם הפירות הם טבל וודאי, היינו תוצרת שבטוחים כי עדיין לא הופרשו ממנו המעשרות בשום שלב, מקדימים לברך אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על הפרשת תרומות ומעשרות.על תוצרת שמשווק על ידי תנובה אין לעשר בברכה, מכיון שקרוב לוודאי שהמעשרות כבר הופרשו כדין.

הערות: צריך להניח חמש שקל במקום משומר שיהיה מיוחד לפדיון מעשר שני. את המטבע צריך לאבד בערב פסח של השנה שלפני שמיטה, וכן בערב פסח שלש שנים אחרי שמיטה.

בהצלחה – מנשה ישראל