כל הכבוד ושאלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו... תודה רבה על כל התשובות ויש לציין המהירות ושתזכה למצוות ע"י זיכוי הרבים.... בקשר לנטילה של נטילת ידיים בבוקר אם לדוג` חייב להתפנות אז 2 שאלות: 1. עדיף להתפנות ולאחר מכן לנטול או שעדיין עדיף לנטול נטילת ידיים של שחרית? 2. אם משהי מתפנה לאחר מכן היא צריכה לנטול ידיים ולאחר מכן לברך על נטילת ידיים ואשר יצר ,אבל לאחר נטילת ידיים צריך לנגב את הידיים ואחר כך לברך אשר יצר נכון כי מברכים על נטילת ידיים כשהידיים רטובות ולאחר מכן מנגבים,אז צריך לנטול ידיים ולברך על נטילת ידיים של שחרית לאחר מכן לנגב ידיים ואז לומר אשר יצר, נכון???

תשובה

שלום וברכה

1. תמיד עדיף ליטול ידיים לפני ההתפנות.

2. אין צורך לברך ברכת על נטילת ידיים בידיים שאינם מנוגבות אלא על הלחם בלבד, אולם בנטילת הבוקר אפשר לברך לאחר הניגוב.

בברכה - בנימין שמואלי