האם צריך לעשר מהמשכורת?(שמעתי שההפרשה לביטוח לאומי הוא סוג של מעשר מכיון שמכספים אלו המדינה מסייעת לנזקקים)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב........ 1.האם צריך לעשר מהמשכורת?(שמעתי שההפרשה לביטוח לאומי הוא סוג של מעשר מכיון שמכספים אלו המדינה מסייעת לנזקקים) 2.האם כשמתפללים מתפללים רק בשפתיים או בקול? 3.אם עוברים עבירה שהעונש עליה הוא דין כרת, האם אפשר לעשות תשובה או שהמקרה אבוד? 4.אודה את תפנו אותי להלכות בנושא ברכות על מזון(כמה זמן ברכה תקיפה?,מה מברכים אחרי, אם אוכלים כמה סוגים האם מברכים על כל אחד בנפרד למשל מזונות ופרי העץ וכו")

תשובה

שלום וברכה

1. הפרשה לביטוח לאומי אינה נחשבת כמעשר.

2. תפילת שמונה עשרה אומרים בשפתיים ולא בקול, אולם את שאר התפילה אומרים בקול.

 3. אין אדם אבוד בעולם הזה, עד לרגע המוות אפשר לתקן כל חטא ועוון, וגם לכרת מועילה תשובה אמיתית ושלימה.

אם כי מבואר בגמרא שרק בתוספת יסורים מתכפר עוון כרת אולם מבואר בספרי הראשונים שעשיית צדקה וחסד בגוף, אפשר לכפר את העוון ללא ייסורים.

מומלץ ביותר ללמוד בספר קיצור שולחן ערוך את הסימנים הקשורים לדבר זה וכך יהיה לך את הידע הבסיסי בנושא זה ואשמח לענות על כל שאלה שתתעורר.>וההלכות של הברכות הם מסימן מח´ עד נח´ ולמדי בכל יום מעט הלכות ושנני זאת לעצמך וכך  בתקופה קצרה תשלטי בכל הלכות הברכות על בורים.

אם תרצי חברותא אשמח לצרף לך חברותא טלפונית.

בהצלחה - בנימין שמואלי