שבת

האם אני יכול לעשות המוציא על הלחם ואחרי זה לשתות שתייה חמה ועוגות וזה ייחשב לי כסעודה ראשונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום ! ברצוני לשאול כנושא לא ברור לי כאשר אני חוזר מבית נכסת בשבת בבוקר אנחנו לא רגילים לעשות המוציא אלא רק קידוש האם אני יכול לעשות המוציא על הלחם ואחרי זה לשתות שתייה חמה ועוגות וזה ייחשב לי כסעודה ראשונה? כי אנחנו אוכלים רק בצהריים בערך ב1 ואז אני לא מספיק לסעודה ראשונה ויוצא לי לאכול רק שני ארוחות בשבת לכן אם תוכל לעזור לי לגביי השאלה בבוקר תודה מראש! אתר מעולה וצוות מדהים ישר כח!

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק. אבל בעיקרון יש לאכול במהלך יום השבת שני סעודות, כשביחד עם הסעודה הלילית של ליל שבת יש שלש סעודות. סעודה שלישית רצוי לאכול רק אחרי זמן מנחה קטנה, דהיינו בשעות הצהריים המאוחרות.

אפשר לעשות קידוש גם ללא סעודת פת, ודי באכילת 60 גרם מיני מזונות שמברכים עליהם בורא מיני מזונות. אם יש עדיין ספק, נא לשאול שנית.

בהצלחה - מנשה ישראל