אשכנז/ספרדי והלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע נהדר, מצד אמא שלי אני ספרדיה ומצד אבא שלי אני תימן ופולין. אבא של אבא שלי הוא מפולין. האם אני מחוייבת לאשכנז? או רק ע"פ הלכה למעשה? מנהגים וכד` זו בחירה אבל הלכה לפי מנהג אשכנז? אבקש הדרכה לגבי נושא זה.כי איני יודעת מה לבחור, ולגבי הדלקת נר? ע"פ איזה מנהג עלי לנהוג? מהי סגולה טובה להפסקת פחדים? תודה רבה על ההתייחסות , שבוע טוב ומוצלח לכולם.

תשובה

שלום וברכה

בעיקרון עלייך לנהוג כמנהג אביך, ואביך היה עליו לנהוג כמנהג אבין הפולני בין בהלכה ובין במנהג.

אם אביך שינה מאביו, אינך חייבת לחזור למנהגי הסבא לדעת הרבה מהפוסקים, אם כי יש שסוברים שיש כן לחזור למנהגי הסבא.

הקפדה יתירה על נטילת ידיים מתי שצריך, היא סגולה נפלאה להינצל מכל פחד.

בהצלח ה- בנימין שמואלי