כשאדם קם משינה במשך היום,האם מותר לו לנגוע בנקבים וכו` ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, כשאדם קם משינה במשך היום,האם מותר לו לנגוע בנקבים וכו` ? ומותר לו ישר אחרי השינה ללכת לבית הכסא ואז לעשות נטילה אחת לשניהם,או שצריך כמו בבוקר איך שקמים ליטול ידיים ישר? ומותר יהיה אחרי שקמים ישר ללכת לשירותים,ואז גם לשטוף פנים ורק אחרי כל זה ליטול ידיים? אדם שלדוגמא אכל פחות מכזית פת ופחות מכזית מיני מזונות או פרי משבעת המינים(ככה שיוצא שבאף אחד מהם הברכה האחרונה לא ב.נפשות)אך ביחד זה כזית,מברך גם במקרה הזה ב.נפשות? והאם כשנוטלים ידיים שלא לסעודה,חייב שהידיים יהיו יבשות לפני הנטילה? (לדוגמא שיוצא מהשירותים,ושוטף פנים לפני הנטילה אז נשאר לו רטיבות על הידיים,הוא יהיה צריך לנגב את הידיים שיהיו יבשות ואז ליטול אם נטלה?)

תשובה

שלום וברכה

אין לנגוע בנקבי הגוף עד לאחר נטילת ידיים.

עדיף ליטול ידיים, לפני השירותים מיד בקימה, ולא לברך עד לאחר ההתפנות.

אין לשטוף פנים לפני נטילת ידיים.

הגרע"י שליט"א מכריע שלא לברך לעולם אם לא אכלו כזית מאותו הברכה.

יש להקפיד לנגב את הידיים לפני הנטילה, אם כי אין חובה בדבר.

בברכה - בנימין שמואלי