חברה והשקפה

החטופים החיילים שלנו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לצערנו השבוע הוחזרו החיילים והם אינם בחיים,הם היו שנתיים ללא קבר ללא קדיש,בארץ אוייב,והשאלה שלי היא: האם הם סבלו עד הקבורה כאשר אבא שלי נפטר בבית החולים לפני שלושה חודשיים,האחים שלי דאגו לקרוא קריאת שמע בזעקות,וקראו תהילים ולא עזבו אותו עד שהעבירו אותו לחברת קדישא עם השגחה צמודה, שלא ישימו אותו בקרור ושיגיע למקומו בכבוד הטוב ביותר,והשאלה שלי האם החטופים שלנו בעצם סבלו צביה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והם נהרגו על קידוש ה`, סביר להניח שלא היה להם כל סבל למרות שלא נקברו עדיין.

ויש להסמיך את דברי הגמרא במסכת גיטין דף נזב
תנא מעשה בד` מאות ילדים וילדות שנשבו לקלון הרגישו בעצמן למה הן מתבקשים אמרו אם אנו טובעין בים אנו באין לחיי העולם הבא דרש להן הגדול שבהן אמר ה` מבשן אשיב אשיב ממצולות ים מבשן אשיב מבין שיני אריה אשיב ממצולות ים אלו שטובעין בים כיון ששמעו ילדות כך קפצו כולן ונפלו לתוך הים נשאו ילדים קל וחומר בעצמן ואמרו מה הללו שדרכן לכך כך אנו שאין דרכנו לכך על אחת כמה וכמה אף הם קפצו לתוך הים ועליהם הכתוב אומר כי עליך הורגנו כל היום נחשבנו כצאן טבחה.

ומבואר שאף שהם לא זכו לקבורה, זכו לחיי העולם הבא.

בברכה - בנימין שמואלי