חברה והשקפה

יש תופעה של גברים שהם נשיים מאוד. מה היהדות אומרת על כך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש תופעה של גברים שהם מאוד נשיים, עד כדי כך שהם רוצים לשנות את מינם. ממה זה נובע? התופעה הזאת נמצאת לפעמים גם אצל ילדים, שמדברים והולכים ומתנהגים ממש כמו ילדות, ולפעמים זה עד כדי כך שהם מדברים בלשון נקבה. הדברים האלו לעיתים לא מבחירה. מה היהדות אומרת על כך? תורת הסוד, קבלה? מעניין אותי לדעת. תודה

תשובה

שלום וברכה

על פי הקבלה, כתוצאה מעניין הגלגולים ישנם מקרים המחייבים כעונש על העבר גלגול נשמה נקבית בתוך גוף זכרי, וכן להיפך. ולעתים זה מתבטא בהנהגה חיצונית כשהגבר מתנהג כנטיית הנשמה הפנימית.

אבל, שינוי המין לא יועיל כלל ועיקר, כי הגזירה והעונש יצטרכו לצאת לפועל, ושינוי המין עצמו הינו איסור חמור מן התורה.

בהצלחה - מנשה ישראל