חברה והשקפה

נסיונות שחוזרים על עצמם - איך מתמודדים?

  • ד' אייר התשע"ה

שאלה

מה אפשר לעשות כאשר אני רואה שמקומות שחשבתי שכבר כבשתי, באים שוב כנסיון? לדוגמא: באוכל שהוא פחות כשר. דברים שפעם הייתי חזקה בהם, והיום הם חוזרים שוב כניסיון. אשמח לעצתך

תשובה

שלום וברכה

כך היא דרכו של היצר הרע שלעולם לא מתייאש לעולם ובא שוב ושוב כזבוב שלא מתרגש מכך שאנו מנסים לגרשו והוא שב ובא עוד פעם ועוד פעם.

יש לנו ללמוד מוסר השכל מהיצר הרע. כמו שהיצר הרע לא מתייאש אף פעם ובכל פעם שכבר נדמה לך שכבר כבשת אותו הוא חוזר ונלחם איתך כאילו לא היה כלום. כך עלייך ללמדו ממנו שלעולם אסור להתייאש, אפילו בדברים שאת לא מצליחה פעם אחת להתגבר עליהם תנסי שוב ושוב עד שתתגברי ותנצחי אתו. אולם בדברים שכבר ניצחת את היצר בעבר, את יכולה להיות רגועה מלכתחילה, שאם כבר התגברת על היצר כמה וכמה פעמים, בוודאי גם בפעם כאשר היצר מנסה שוב את מזלו בוודאי תוכלי לנצחו.

עלי והצליחי,