חברה והשקפה

כינים לועסות

  • ה' אייר התשע"ה

שאלה

רציתי לדעת האם התגלית(המובאת ב-מהפך 2) על הכינים הלועסות מוסכמת על יותר ממדען אחד ואם כן מי הם ומה רמת חשיבותם בעייני המדענים והיכן אפשר למצוא מידע מדעי זה בכתב עט מדעי כל שהוא

תשובה

שלום וברכה,

מצאתי בנושא זה את המידע הבא:

שמם המדעי של הכינים הלועסות הוא: Mallophage
סדרה זו של כינים מונה כ 3,000 זנים, והן חיות כטפילות על גופם של בעלי חיים, בעיקר עופות, וניזונים משערות, קשקשי עור, נוצות ודם המזדמן מפצעים.

החוקר עזריה אלון מציין בספרו "החי והצומח של ארץ ישראל" אודות כינים אלו: "במינים רבים עדיין לא נמצאו כלל זכרים, ומניחים כי יצורים אלו מתרבים ברביית בתולים".
גם ביולוגים מהאוניברסטאות נוטרדם ומינוסטה בארה"ב, אשר ערכו מחקר נוסף בסוג אחר של כינים המצוי בעיקר ביונקים קטנים, מציינים בדבריהם שלא נמצאו זכרים בזן זה, ויש לשער שכינים אלו מתרבות ברביית בתולים.

למידע נוסף, חפש בגוגל את הביטוי: Mallophaga louse

בברכה,
דניאל בלס