זוגיות

אני מזהה בבן זוי עקשנות, מה עושים?

  • ה' טבת התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום , אני בת 19 וחצי וב"ה זכיתי להתארס לבחור מקסים באמת. אנחנו מתכננים להתחתן בחודש מרץ הקרוב מכיוון שאמו נפטרה בשבועות הקודם והבנו שישנה מצווה להתחתן דווקא בשנת האבל של האמא ולכן למרות שהייתי מעדיפה קצת לדחות את זה הסכמתי כי אני יודעת שזה באמת חשוב לו. אני יודעת שלפני החתונה תמיד יש את הלחץ של ההכנות ומתווכחים על הרבה דברים שטותיים אבל אני לא יודעת אם ההרגשה שאני מרגישה היא כזו.. מלכתחילה בתחילת הקשר ידעתי שיש בו קצת עקשנות בדברים מסוימים אבל אמרתי שכל עוד זה לא מפריע לי אז זה לא דבר בהכרח רע אבל עם הזמן זה מתחיל להפריע לי בדברים מסוימים אנחנו מדברים על זה וב"ה הוא מבין מה אני אומרת אבל זה חוזר על עצמו בכל מיני צורות שונות לכן אני מוצאת את עצמי חושבת על זה הרבה כי הרי אחרי החתונה הכל אחר לגמרי והרי מאד קשה לי עם התכונה הזו וזה מוציא ממני המון כוחות אז אחרי החתונה זה לא ישתנה. ההרגשה המציקה הזו גורמת לי לחשוב דברים בנוגע לחתונה ועלו לי דברים בהקשר לביטולה.. אני אפילו לא יודעת אם לשתף את זה עם הארוס שלי כי זה בטוח יפגע בו ויעליב אותו אם יידע שהגעתי לרמה של המחשבות הללו.. מה אוכל לעשות? אני יודעת שלא טוב לדחות חתונה אבל אני לא רוצה להתחיל את החיים החדשים שלנו בהרגשה שאולי אני הייתי צריכה לחשוב על זה קצת ולא בלחץ.

תשובה

שלום וברכה

לאחר שההחלטה נפלה שהוא בן זוגך ולא מצאת עילה ממש כבדת משקל לחשוב שההחלטה היא טעות גמורה, הרי שיש לך להתיחס להחלטה שלך כאילו כך נווטת משמיים וכך הוא רצון הבורא ולכן עלייך לחשוב בעיקר חיובי. אם את רואה כעת שיש לו מידת עקשנות תנסי לחשוב איך את עתידה להתמודד עם זה, איך תוכלי להיות עם השכל ברגע הנכון ולא להתעקש מצידך על דברים לא עקרוניים ולרכוש כמה שיותר מידת וותרנות וענווה והכנעה. ואיך להתנהל בצורה הנכונה כאשר יהיו דברים עקרוניים שלא תרצי לוותר עליהם. כאשר תרכשי מראש מידות טובות אלו ותלמדי את הדרכים להתמודד עם תכונה זו חייך יהיו מאושרים ושמחי ובדרך כלל בעלך יכנע לך ויוותר לך הרב הרבה יותר ממה שאת היית משיגה בדרך של מלחמה.

יצויין שאם היית מוצאת בו מידה שלא ניתן לחיות איתו, התשובה היתה כמובן שונה לגמרי.

ה' יתן לך אושר רב ותזכי לבנות בית נאמן בישראל על אדני הקודש בשמחה ובנחת,