האם זה הלשנה?

  • א' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול בנוגע להלשנה. היום בערב הייתי בחלון מעשן סיגריה וראיתי 3 בחורים בתוך רכב שנוסעים מאוד חשוד ובצורה מסוכנת וגם שמתי לב שהם מתעסקים באש בתוך האוטו אז עורר בי חשד ישר שמדובר בנרקומנים מסטולים שנוהגים. התקשרתי למשטרה והמשטרה עצרה אותם. האם מה שעשיתי זה מעשה טוב? זה קצת משאיר בי מצפון רע כי בכל זאת אסור להלשין תודה מראש על תשובתך

תשובה

שלום וברכה

עשית את הדבר הנכון והמחוייב על פי תורה.

אם הם לא עישנו ולא עשו כלום הרי בוודאי שיחררו אותם מיד. אם הם חלילה עישנו ונהוג תוך כדי הרי שמדובר בסכנת נפשות של ממש ובוודאי מצווה להתקשר למשטרה כי להסיר סכנה מהציבור.