נשים

האם יש איסור לשתות משקאות משכרים

  • א' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם יש איסור לאישה לשתות משקאות משכרים? האם זה משנה אם זה במקום סגור ואין חוסר צניעות? והאם מותר לגבר להשתכר? תודה

תשובה

שלום וברכה

השיכרות אינה ראויה לא לגבר ולא לאישה. על האישה להיזהר בכך ביותר ולהימנע משתיית משקאות משכרים. אף אם אין גברים מצויים שם עליה להימנע משתיית משקאות אלו שמרגילים אות הלהימשך אחר זה ואחר כך מתגלגלים למקומות לא מתאימים לבת ישראל.