האם השם אוהב אותי?

  • א' טבת התשע"ה

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול, האם אלוקים אוהב אותנו? האם האהבה שלו אלינו תלויה דווקא כשהאדם שומר מצוות? אם אדם לא מקיים מצוות, האם הוא יכול לבקש ולהתפלל לאלוקים או שהוא 'מחוץ לרשימה' כל עוד הוא לא שומר מצוות?

תשובה

שלום וברכה

אהבת ה' אילינו אינה תלויה במעשינו, אהבת ה' אילינו היא אהבה שאינה תלויה בדבר כלל. אף אם חלילה אח עשיו ליעקב - זאת אומרת שיעקב נוהג כמו עשיו, עם כל זה הקב"ה אוהב את עמו ישראל.

אולם מאחר והאדם חוטא הרי שהאדם לא יכול לקבל את השפע של הבורא. ואסביר זאת בצורה פשטנית האדם מחובר לבורא עולם בצינורות כביכול שמשם נשפע איליו שפע קדוש מבורא עול וכל ההשפעות הטובות של הבורא נשפעות דרך צינורות אלו. כאשר האדם פוגם וחוטא הוא מנתק צינורות אלו והשפע לא יכול לרדת אל האדם למרות שהבורא שולח את השפע אילי כי כביכול הצינורות שבורים, רק כאשר אדם מתקן את מעשיו, השפע יכול לשוב ולזרום איליו.

זאת ועוד מאחר וה' אוהב כל יהודי וחפץ להשפיע לו רק טוב, אין לאדם להיות כפוי טובה לאהבת ה' ועיליו לסייע לבורא עולם ולהכין כלים מתאימים לקבל את אהבת ה' ואת שפעו ולעשות את רצון קונו בלב שלם.

בהצלחה,