חברה והשקפה

קידוש ה'?

  • א' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, חודש טוב וחנוכה שמח. באווירת ימי החנוכה, בהם תרבות התורה ניצחה את תרבות יוון, עלתה לי שאלה לגבי הספורט בימינו, שמקורו כמובן בתרבות יוון: ברור שמקומו של יהודי הוא לא באצטדיון ספורט כל שהוא ועם זאת, האם יכול להיות שקבוצה שנקראת מכב"י ולוקחת אליפות אירופה למשל או מגיע לאיזה הישג מכובד לכאורה גורמת לקידוש ה'? או להפך? אשמח אם תשובתך תכיל דברי תורה לרפואת חדוה רות בת רינה שה' ירפא אותה במהרה

תשובה

שלום וברכה

אין כל קידוש ה' בכל שבני ישראל מתאבקים ורצים אחר הכדור כגויי הארצות.

לפעמים יש קידוש ה' כאשר אחד השחקנים או מאמן הקבוצה מייחס את הצלחתו לבורא עולם ואומר קבל עם ועדה שכל ההצלחה היא של בורא עולם או צועק פסוקי אמונה כשמע ישראל וכדו', אז בוודאי שיש בכך קידוש ה' גדול מאוד.

בברכה לרפואתה השלימה של  חדוה רות בת רינה,