שבת

האם מותר לומר תהילים על הפרנסה בשבת

  • ל' כסלו התשע"ה

שאלה

לקחתי על עצמי 40 יום של קריאת ספר תהילים לפרנסה טובה בעז"ה, האם מותר לי לקרוא גם בשבת על הפרנסה או שביום זה אני מדלגת ולא מחשיבה את קריאת התהילים ביום זה כחלק מ40 יום?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה שבררתי, ה40 יום צריכים להיות רצופים, ולכן צריכים לקרוא את התהילים גם בשבת.

ואין סתירה לקדושת השבת כאשר קורא בו פסוקים כסגולה לפרנסה, שהרי מצינו בה'באר היטב': (סימן א' סעיף קטן ט'): "וגם בשבת יוכל לומר פרשת המן".

אמנם, כמו שבפרשת המן אין להוסיף את הבקשות הנוספות כאשר קוראו בשבת, כן אין להוסיף שום בקשה בפירוש בשבת אודות הפרנסה.

בברכה,

רב נחום