שבת

איזה איסור יש בשימוש חשמל בשבת

  • כ"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום שאלתי היא על איזה אב או תולדה עובר המשתמש בחשמל בשבת: רוב העולם לא קיבל את חידוש החזו"א שיש בחשמל איסור בונה וכן את החידוש שיש בכך איסור מוליד דרבנן כי חז"ל לא גזרו על חשמל. כמו כן לגבי חוט להט במנורה שאומרים שיש כאן מחמם מתכת, הרי חימום מתכת היא מלאכה שנעשית ע"י אש ואילו כאן ישנו חימום על ידי דבר אחר שלא היה במשכן וכמו שמותר לבשל בחמה!! אם כן, מדוע שבישול בחשמל יהיה גרוע מבישול בחמה שמותר לכתחילה? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

שאלות טובות שאלת.

לפי מה שזכור לי, דעת בעל האגרות משה (מרבי משה פיינשטיין ז"ל) שאינו ברור האיסור של חשמל מדאורייתא, ולפחות הוא אסור מדרבנן.

לגבי ענין החימום בחשמל לא דמי לבישול בחמה שמותרת, אלא לבישול בתולדות חמה שנאסר מדרבנן.

ליתר ביאור ראה גם בלינק:

http://www.zomet.org.il/?CategoryID=199&ArticleID=391

בברכה,

רב נחום