אני נותן להורים שלי כל חודש 1500 שקל והמשכורת שלי היא 5000 ואני רוצה להתחיל להביא מעשרות איך עושים?

  • ד' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני להתחיל לתת מעשר כספים כל משכורת שאני מקבל אבל מצד שני אני מביא להורים שלי כל חודש 1500 שקל ממשכורת של 5 אלף שקל אז מה אני בדיוק אמור לעשות ? לתת בנוסף לזה עוד מעשר כספים מלבד זה שאני נותן להורים שלי כל חודש 1500 שקל בגלל חובות שיש להם .. יש להדגיש שלהורים שלי מה שאני נותן זה לא מעשרות ומה שאני רוצה להתחיל זה לעשות את מצות מעשר מה עלי לעשות כבוד הרב ?

תשובה

שלום וברכה

מעשרות הם עשיירת הריווח הנטו שהוא לפי מה שאתה כותב 500 ש"ח שעליך להפריש לצדקה.

מאחר ואתה רוצה להמשיך ולתת להוריך את הכסף שלא מכספי מעשר עליך לתת את המעשר לצדקות אחרים.

מעיקר הדין אם אין ביכלתך להפריש עוד כסף לצדקה מלבד ה1500 ש""ח, אתה יכול לחשב את הכסף שאתה נותן להוריך מכספי מעשר.