פירוש שם.

  • ד' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, שמי מוטי כשנולדתי נקראתי על שם סבא שלי כשהוא היה בחיים. נקראתי על שמו "מרדכי" אבל ההורים שלי שמו לי את השם מוטי בברית המילה ובתעודת הזהות, כשגדלתי אימי ביקשה ממני להוסיף שם אבל, בהתיעצות עם רב על הוספת שם. סירבתי לכך, כאשר גדלתי התיעצתי שוב עם רב והוא יעץ לי להוסיף את השם מרדכי אל השם מוטי, עשיתי זאת ועליתי לתורה לאחר מכן. שאלתי היא במידה והיו קוראים לי מרדכי מההתחלה האם זה היה יכול להשפיע עלי אחרת ? כי כאשר אני מחפש פירוש לשם מוטי, ופירוש לשם מרדכי אלו 2 שנות ותוצאות שונות לחלוטין. בנוסף לכך אני מרגיש שינוי חיובי בין השאר חלומותי מתגברים, וכמו כן התקרבתי לא מעט את הדת אז שאלתי היא במידה והורי היו קוראים לי מההתחלה מרדכי האם זה היה משפיע על מהלך החיים שלי בצורה שונה ? מכיוון שחיי היו לא כל כך קרבים והיה לי קושי לא מועט בחיי אז, האם זה היה יכול להיות אחרת או שלהוספת השם אין משמעות מיוחדת ? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

לעולם לא נוכל לדעת מה היה אילו ואילו. אמת שהשם מרדכי הוא שם טוב יותר מהשם מוטי.  השם מוטי הוא רק כינוי לשם מרדכי ולא אמור להיות שם בפני עצמו.

ברוך ה' כעת שמך טוב מאוד ותזכה להצלחה בכל אשר תפנה ולהתקרב אל ה' בכל לבבך וכל משאלות ליבך יתמלאו לטובה בעז"ה.