שפיכת מים שיש עליהם רוח רעה במקום הילוך בני אדם

  • ד' כסלו התשע"ה

שאלה

האם זה נכון שמים שמנקים איתם את רצפת הבית הם בבחינת מים מזוהמים ואסור לשפוך אותם במקום שדורכים שם אנשים?

תודה

תשובה

שלום רב,

מים ששורה עליהם רוח רעה, כמו מים של נטילת ידיים שחרית ומים אחרונים, אין לשפוך במקום שעוברים שם בני אדם, כי הם יכולים להוות סכנה לעובר עליהם (שלחן ערוך אורח חיים סימן ד סעיף ט ומשנה ברורה ס"ק כא, ושלחן ערוך סימן קפא סעיף ב ומשנה ברורה סק"ד).

אולם המים שמנקים איתם את רצפת הבית, לא שורה עליהם רוח רעה, ולכן אין סכנה לעובר עליהם. כמובן שעדיין יש להימנע מלשפוך מים כאלה במקום שזה יפריע להילוך של בני אדם.

בברכה,

הלל מאירס