שמיטה

שמיטה - במידה והשכן שיש לו עץ לימונים הביא לנו האם מותר להשתמש בלימונים?

  • י"ב חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב במידה והשכן שיש לו עץ לימונים הביא לנו האם מותר להשתמש בלימונים? והאם מעיקר הדין אסור לנשים לשים חצאיות גינס? או לשים לק /בניית ציפורניים? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

הלימונים בשנה זו אינם בקדושת שביעית כלל, הם כבר חנטו לפני שמיטה. רק היבול של שנה הבאה שיחנוט בסוף שנה זו יש בו קדושת שבייעת.

אין איסור בכל מה שציינת ובלבד שיהיה בגדיר הצניעות לא בולט מידי ולא מושך מידי.