שבת

האם בשנת שמיטה מותר לקטוף נענע להבדלה?

  • ט"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום, האם מותר לקטוף נענע להבדלה בשנת שמיטה? מדובר בנענע שצמחה עוד לפני שהתחילה שנת השמיטה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר, אלא שצריך לנהוג בה קדושת שביעית כל עוד יש בה טעם, אולם לאחר שפג טעמה אפשר לזרוק לפח.

יש לציין, שלפי מנהג האשכנזים שמברכים בהבדלה בורא מיני בשמים, לכתחילה טוב יותר שייקחו להבדלה בשמים שהברכה עליהם היא בורא מיני בשמים, וכמו שכתב המשנה ברורה (סימן רצז סק"א).

בברכה,

הלל מאירס